Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Τρίτη 22/10 5 μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου)


Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων


OΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Τρίτη 22/10 5 μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου)

            Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στην Βουλή τον δήθεν “αναπτυξιακό” νόμο που μία σειρά από αντεργατικές διατάξεις, επιθέσεις στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και δώρα για  τους εργοδότες.
            Βάζουν σαν στόχο το τέλος των κλαδικών συμβάσεων. Πλέον για την όποια επέκτασή μιας κλαδικής σύμβασης, είναι όρος να υπάρχει "τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου", δηλαδή μπορεί οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να εξαιρεθεί από τις κλαδικές συμβάσεις αν δηλώσει πως έχει οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα προβλέπουν ότι οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις και οι συμβάσεις που μπορούν να υπογράφουν οι κάθε είδους «Ενώσεις προσώπων», θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες θα μπορούν πλέον «νόμιμα» να καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, συμπιέζοντας έτσι τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα όπως βολεύει την κερδοφορία τους. Και ταυτόχρονα πάνε να καταργήσουν το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ και να κάνουν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη.
            Ταυτόχρονα προωθούν το χτύπημα του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην απεργία. Θέλουν να θεσπίσουν το "ηλεκτρονικό μητρώο" των σωματείων με τα μέλη του που θα το διαχειρίζεται ο υπουργός και οι φίλοι του και όχι τα ίδια τα σωματεία. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φακελώνουν τους εργαζομένους. Θέλουν να καθιερώσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες. Προχωράνε ένα βήμα παραπέρα από τον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβλεπε 50%+1 των μελών του σωματείου να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, για να έχει ισχύ η απόφαση.
            Ουσιαστικά θέλουν να χτυπήσουν εντελώς τα σωματεία, να τα ελέγξουν από τα μέσα, να χτυπήσουν το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να συζητάμε τα προβλήματά μας, να οργανώνουμε τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην εργοδοσία.
            Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θέλει να εμφανιστεί σαν ένας «οδοστρωτήρας» που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια για να ανοίξει δρόμο για την ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα για την δεξιά ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν ψηλά τα κέρδη των αφεντικών είναι να τσακιστούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί, τα ωράρια και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Διατηρούν όλο το μνημονιακό πλαίσιο που διέλυσε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, κάθε έννοια οργανωμένης προσπάθειας των εργαζομένων να κατοχυρώσουν συλλογικά αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Θέλουν να είμαστε έρμαιοι ο καθένας μόνος του απέναντι στον εργοδότη.
            Στην ιδιωτική υγεία είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της απλήρωτης εργασίας , της εντατικοποίησης, της έλλειψης προσωπικού, των απολύσεων σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου. Είμαστε ένας κλάδος όπου τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν κλαδική σύμβαση που θα κατοχυρώνει τους όρους εργασίας για όλους τους εργαζομένους του κλάδου. Τώρα η κυβέρνηση τους κάνει άλλο ένα δώρο.
            Οι επιτυχημένες απεργίες που πραγματοποιήθηκε στις 24/09 και τις 02/10 ανέδειξαν την δύναμη των εργαζομένων και έσπασαν την αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει τους αγώνες μας. Μπροστά στην προοπτική ψήφισης του πολυνομοσχεδίου χρειαζόμαστε απεργιακή κλιμάκωση με νέα απεργία με την καλύτερη ευκαιρία να δίνεται την Τετάρτη 23/10, μέρα πανελλαδικής απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μετατρέψουμε την απεργία σε πανελλαδική σε όλον τον κλάδο της Υγείας ενώνοντας τις μάχες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
            Ταυτόχρονα πρέπει σαν Σωματείο να πάρουμε απόφαση για την συμμετοχή μας στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 31/10, ημέρα που θα κληθεί να απολογηθεί ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος στο Εφετείο έτσι ώστε να δυναμώσουμε τις φωνές που απαιτούν να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία και να αντισταθούμε στην ρατσιστική εκστρατεία της δεξιάς

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 23/10
Συμμετέχουμε στην  αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο στις 31/10, 8.30πμ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

….….….….Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων….….….….
mail.asky@gmail.com    http://askyg.blogspot.com   τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938745881

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου