Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

           ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΣΤΑ 
            ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


Οι εργοδότες των Διαγνωστικών Κέντρων και των Ιατρικών Εργαστηρίων απειλούν να βάλουν λουκέτο στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για το διάστημα 21 έως 23/11/2019  διεκδικώντας από την κυβέρνηση τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία επιθετική κίνηση από την μεριά της εργοδοσίας που προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα. Η στοχοποίηση του ΕΟΠΥΥ συμβολίζει την επίθεση των αφεντικών στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης. Αυτό που επιθυμούν είναι ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας και ασφάλισης που ο ασθενής θα βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
            Ο θεσμός του clawback και του rebate (αυτόματη περικοπή προϋπολογισμού δαπάνης) που επικαλούνται δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για λόκ άουτ. Μέσα στην περίοδο της κρίσης ο τομέας της ΠΦΥ αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρος , όπως και συνολικά ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας, γεγονός που οδήγησε σε ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, του δικτύου, αγορά νέου ιατροτεχνολογικου και κτιριακού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία απορροφώνται στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου. Την ίδια ώρα οι μισθοί μας υποχωρήσαν 30-40% ενώ οι εργοδότες αρνούνται να προχωρήσουν σε υπογραφή ΣΣΕ.
            Το λόκ άουτ αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση στον συνδικαλισμό και την εργατική τάξη. Οι εργοδότες απαιτούν από την κυβέρνηση της ΝΔ την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ και την περικοπή των επιδομάτων για τους πρόσφυγες και τους φτωχούς από τον προϋπολογισμό προσπαθώντας να διαιρέσουν την εργατική τάξη.
            Χρειάζεται να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Η απεργία στις 11 Ιούνη ξεσήκωσε πολλούς χώρους και ένωσε τις αντιδράσεις ενάντια στο λουκέτο που προσπάθησαν να βάλουν και τότε τα αφεντικά και τους οδήγησε σε αναστολή των δήθεν κινητοποιήσεων.
            Είναι ώρα τα σωματεία μας και η ΟΣΝΙΕ να πάρουν απόφαση για απεργία για να τσακίσουμε το εργοδοτικό λόκ άουτ και να βάλουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα. Στο κέντρο των διεκδικήσεων μας βρίσκονται η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, η επαναφορά των χρονοεπιδομάτων, των ειδικών ωραρίων και των αδειών επικίνδυνης εργασίας που χάσαμε τα χρόνια των μνημονίων.
Απαιτούμε την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
            Η διοίκηση της Euromedica που οφείλει μισθούς μηνών στους συναδέλφους έχει ως προτεραιότητα την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης που μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο και τον τρόπο αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

·        ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-κατάργηση των ελαστικών σχέσεων. Επαναφορά της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ΣΣΕ-Αυξήσεις στο ύψος των αναγκών μας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας -Καμία απόλυση-μαζικές προσλήψεις ενάντια στα εξουθενωτικά ωράρια-Εξασφάλιση των επιδομάτων μας!

·        Όλοι στην απεργία στην ιδιωτική υγεία στις 11 Ιούνη - Σπάμε το λοκ άουτ της εργοδοσίας

·        Απαιτούμε την κρατικοποίηση των κλινικών για να μην είναι η υγεία εμπόρευμα στα χέρια των ιδιωτών αλλά αγαθό στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες
....ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων
mail.asky@gmail.com                        http://askyg.blogspot.com             τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938745881  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου