Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει αιφνιδιαστικά με τον δήθεν “αναπτυξιακό” νόμο που κατεβάζει στην βουλή τις επόμενες μέρες μία σειρά από αντεργατικές διατάξεις και επιθέσεις στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Βάζουν πλέον σαν στόχο το τέλος των κλαδικών συμβάσεων. Πλέον για την όποια επέκτασή μιας κλαδικής σύμβασης, είναι όρος να υπάρχει "τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου", δηλαδή μπορεί οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να εξαιρεθεί από τις κλαδικές συμβάσεις αν δηλώσει πως έχει οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα προβλέπουν ότι οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις και οι συμβάσεις που μπορούν να υπογράφουν οι κάθε είδους «Ενώσεις προσώπων», θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες θα μπορούν πλέον «νόμιμα» να καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, συμπιέζοντας έτσι τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα όπως βολεύει την κερδοφορία τους. Και ταυτόχρονα πάνε να καταργήσουν το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ και να κάνουν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη.

Ταυτόχρονα προωθούν το χτύπημα του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην απεργία. Θέλουν να θεσπίσουν το "ηλεκτρονικό μητρώο" των σωματείων με τα μέλη του που θα το διαχειρίζεται ο υπουργός και οι φίλοι του και όχι τα ίδια τα σωματεία. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φακελώνουν τους εργαζομένους. Θέλουν να καθιερώσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες. Προχωράνε ένα βήμα παραπέρα από τον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβλεπε 50%+1 των μελών του σωματείου να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, για να έχει ισχύ η απόφαση.

Ουσιαστικά θέλουν να χτυπήσουν εντελώς τα σωματεία, να τα ελέγξουν από τα μέσα, να χτυπήσουν το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να συζητάμε τα προβλήματά μας, να οργανώνουμε τις διεκδηκήσεις μας απέναντι στην εργοδοσία.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θέλει να εμφανιστεί σαν ένας «οδοστρωτήρας» που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια για να ανοίξει δρόμο για την ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα για την δεξιά ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν ψηλά τα κέρδη των αφεντικών είναι να τσακιστούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί, τα ωράρια και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Διατηρούν όλο το μνημονιακό πλαίσιο που διέλυσε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, κάθε έννοια οργανωμένης προσπάθειας των εργαζομένων να κατοχυρώσουν συλλογικά αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Θέλουν να είμαστε έρμαιοι ο καθένας μόνος του απέναντι στον εργοδότη.

Στην ιδιωτική υγεία είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της απλήρωτης εργασίας , της εντατικοποίησης, της έλλειψης προσωπικού, των απολύσεων σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου. Είμαστε ένας κλάδος όπου τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν κλαδική σύμβαση που θα κατοχυρώνει τους όρους εργασίας για όλους τους εργαζομένους του κλάδου. Τώρα η κυβέρνηση τους κάνει άλλο ένα δώρο.

Η επιτυχημένη απεργία που πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική υγείας στις 11 Ιούνη για την υπογραφή ΣΣΕ ανέδειξε την οργή που υπάρχει σε κάθε εργατικό χώρο. Η διαδήλωση στην ΔΕΘ πρίν λίγες ημέρες έδειξε ότι η εργατική τάξη και η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις επιθέσεις της ΝΔ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ κι άλλα εργατικά κέντρα ανά την Ελλάδα και συνδικάτα αποφάσισαν να προχωρήσει σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη. Για να μην περάσει το νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση της ΝΔ που χτυπάει τα Συνδικάτα, εμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία, και τσακίζει τις Συλλογικές Συμβάσεις. Το σωματείο μας θα είναι παρόν.

Για να απαντήσουμε στην επίθεση χρειάζεται να δυναμώσουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Μαζικά και συλλογικά ν’ απαντάμε στην ασυδοσία των εργοδοτών, να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Έτσι θα σπάσει ο φόβος.

·         ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΟΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
·         ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

·         ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
·         Συμμετέχουμε στην  σύσκεψη σωματείων για την επιτυχία της απεργία την Πέμπτη 19/9 στις 5 στο ΕΚΑ.

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων
mail.asky@gmail.com                 http://askyg.blogspot.com             τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938745881                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου