Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ



Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα αφήγημα που λέει ότι μετά το τέλος των μνημονίων “όλα πάνε καλά”. Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης που μιλάει για γενναίες αυξήσεις επειδή ανέβασε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ μικτά (αύξηση 11%) αποτελεί εμπαιγμό στον κόσμο της δουλειάς. Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης και ο ΣΕΒ πιέζουν για μεγαλύτερη προσαρμογή θεωρώντας το 8ωρο “ξεπερασμένο” και ζητάνε την θέσπιση 7ημερης εργασίας.
Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Διεκδικούμε να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε τα χρόνια των μνημονίων. Τα χρονοεπιδόματα, τα ειδικά ωράρια και τις άδειες επικίνδυνης εργασίας.

Tο Σωματείο προσωπικού Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας αποφάσισε 24ωρη απεργία με αίτημα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην ΟΣΝΙΕ για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για ολόκληρο τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια και γηροκομεία στις 11 Ιούνη. Είναι ενδεικτικό ότι οργανώνοντας χώρο τον χώρο και σωματείο το σωματείο από τα κάτω μπορούμε να σπάμε την αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας και να οργανώσει τις διεκδικήσεις μας.
Η απεργία να γίνει η αρχή για την ανάπτυξη αγώνων στους χώρους δουλειάς.Χρειάζεται να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την απληρωσιά, την εντατικοποίηση, την εργοδοτική τρομοκρατία. Με εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, με αποφασιστικό μαζικό αγώνα μπορούμε όχι μόνο να καταφέρουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις και όλα τα δικαιώματα αλλά και την πραγματική εφαρμογή της σε κάθε επιχείρηση.
Δεν είμαστε μόνοι! Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απήργησαν στις 16 Μάη με αιτήματα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την ένταξη στα ΒΑΕ. Οι εργαζόμενοι στην Cosco κέρδισαν τα ΒΑΡΕΑ με την απεργία τους και συνεχίζουν για τη συλλογική τους Σύμβαση. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και την ΔΕΣΦΑ έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα διαρκείας για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ. Στον κλάδο μας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις στην Euromedica για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και στο Ιατρικό Αθηνών ενάντια στις απολύσεις. Ο μόνος τρόπος για  να κερδίσουμε πραγματικά μια σειρά από αιτήματα είναι η κλιμάκωση των αγώνων.
·         ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-κατάργηση των ελαστικών σχέσεων. Επαναφορά της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ΣΣΕ-Αυξήσεις στο ύψος των αναγκών μας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.Καμία απόλυση-μαζικές προσλήψεις ενάντια στα εξουθενωτικά ωράρια.Εξασφάλιση των επιδομάτων μας!
·         Απαιτούμε την κρατικοποίηση των κλινικών για να μην είναι η υγεία εμπόρευμα στα χέρια των ιδιωτών αλλά αγαθό στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες.
...ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων
mail.asky@gmail.com          http://askyg.blogspot.com             τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938745881

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου