Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - Σύσκεψη στις 23/04 στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, ΕΚΑ Μάρνη κ’ 3ης Σεπτεμβρίου.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 6 π.μ. Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Μαρούσι
Πλαίσιο κειμένου: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Η επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων σημαίνει ότι αν υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση ανάμεσα στα σωματεία μας ή την ΟΣΝΙΕ και εργοδοτικούς φορείς που εκπροσωπούν το 50% του κλάδου (απασχολούν δηλαδή πάνω από το 50% των εργαζομένων του κλάδου) η σύμβασή αυτή επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε όποια επιχείρηση κι αν εργάζονται. Ταυτόχρονα, με την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, αν εργαζόμαστε με καλύτερες συνθήκες ή μεγαλύτερο μισθό από αυτόν που προβλέπεται από τυχόν νέα κλαδική σύμβαση, δεν θα υποστούμε καμία μείωση ή δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας μας. 
Αυτή τη στιγμή στον κλάδο μας δεν υπάρχει κλαδική συλλογική εργασίας σε ισχύ, ενώ με τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν από την ΟΣΝΙΕ με τις μεγάλες κλινικές μετά το 2012 έγιναν μεγάλες μειώσεις μισθών και χάσαμε πάρα πολλά θεσμικά κεκτημένα (ωράρια, ειδικές άδειες κλπ.). Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα δούμε καμία βελτίωση της κατάστασης αν περιμένουμε από την ηγεσία της ΟΣΝΙΕ να διαπραγματευτεί με τους εργοδότες. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν αντικείμενο συλλογικής πάλης. Χρειάζεται να δυναμώσουμε το σωματείο μας και η διεκδίκηση της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ να γίνει υπόθεση όλων .μας.
 
         Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα αφήγημα που λέει ότι μετά το τέλος των μνημονίων “όλα πάνε καλά”. Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης που μιλάει για γενναίες αυξήσεις επειδή ανέβασε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ μικτά (αύξηση 11%) αποτελεί εμπαιγμό στον κόσμο της δουλειάς.
            Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Η ΟΣΝΙΕ ανακοίνωσε ότι η εκτελεστικής της επιτροπή διαπραγματεύεται με τους Εκπροσώπους των Επιχειρήσεων του Κλάδου την υπογραφή νέας Κλαδικής ΣΣΕ για 2019-2020 και δημοσίευσε ένα σχέδιο αιτημάτων που περιέχει αυξήσεις μισθών 3% και επαναφορά μία σειράς επιδομάτων συμπεριλαμβανομένου του χρονοεπιδόματος.
Το σχέδιο αυτό αποτελεί αντανάκλαση των προσδοκιών των εργαζομένων του κλάδου να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε στα χρόνια των μνημονίων αλλά είναι εντελώς αδύναμο αν δεν στηρίζεται σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα το υλοποιήσει. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι κατακτήσεις όπως οι ΣΣΕ, οι αυξήσεις των μισθών, τα επιδόματα έρχονται μέσα από σκληρές μάχες που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
            Η βελτίωση των όρων δουλειάς μας περνάει μέσα από τη συλλογική μας δράση, μέσα από τον επίμονο μαζικό αποφασιστικό αγώνα μας. Για να σπάσει ο φόβος στους χώρους δουλειάς! Η ΟΣΝΙΕ πρέπει να προχωρήσει σε αγώνα με διάρκεια και σχέδιο, οργανώνοντας  απεργία για τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας,   αφού όπως ανακοίνωσε στις 17 Απρίλη θα γίνει η συνάντηση με τους εργοδότες. Είναι απαραίτητο να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και κοινή σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Η στάση του ΠΑΜΕ δεν βοηθάει την οργάνωση των αγώνων με την προοπτική της απεργιακής κλιμάκωσης αφού στο Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας αρνήθηκε την πρόταση της ΑΣΚΥ για στάση εργασίας στις 17 Απρίλη.
            Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε. Οι εργαζόμενοι στην Cosco κέρδισαν τα ΒΑΡΕΑ με την απεργία τους και συνεχίζουν για τη συλλογική τους Σύμβαση. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και την ΔΕΣΦΑ έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα διαρκείας για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ. Στον κλάδο μας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις στην Euromedica για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και στο Ιατρικό Αθηνών ενάντια στις απολύσεις. Ο μόνος τρόπος για  να κερδίσουμε πραγματικά μια σειρά από αιτήματα είναι η κλιμάκωση των αγώνων.     

·          ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-κατάργηση των ελαστικών σχέσεων. Επαναφορά της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ΣΣΕ-Αυξήσεις στο ύψος των αναγκών μας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας -Καμία απόλυση-μαζικές προσλήψεις ενάντια στα εξουθενωτικά ωράρια-Εξασφάλιση των επιδομάτων μας!


·         Σύσκεψη στις 23/04 στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, ΕΚΑ Μάρνη κ’ 3ης Σεπτεμβρίου.


·         Απαιτούμε την κρατικοποίηση των κλινικών για να μην είναι η υγεία εμπόρευμα στα χέρια των ιδιωτών αλλά αγαθό στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες
                  ....ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων
mail.asky@gmail.com                        http://askyg.blogspot.com             τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938745881                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου