Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Καμια ανοχή στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης! Να απομονώσουμε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ!

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και όψιμοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ), που το καλοκαίρι υπέγραψαν με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών την προδοτική ΣΣΕ που ακυρώνει πληθώρα εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου! Από την καθαίρεσή τους από τις θέσεις του προεδρείου που κατείχαν και μετά, έχουν επιδοθεί σε σειρά μηνύσεων απέναντι στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ (ΔΑΣ και ΑΣΚΥ) και το νόμιμο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας, ενώ αρνούνται να παραδώσουν τη σφραγιδα και τα κλειδιά της ΟΣΝΙΕ! Πριν λίγες μέρες, αποφάσισαν να κάνουν ένα ακόμα βήμα, προχωρώντας σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των υπόλοιπων μελών του ΔΣ για όσα γράφονται στις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας που υπογράφονται από το νέο προεδρείο και αποφασίζονται ομόφωνα από την πλειοψηφία του ΔΣ (εκείνοι δεν παρευρίσκονται καν στα διοικητικά συμβούλια από το καλοκαίρι)!
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια ποινικοποιήσης της συνδικαλιστικής δράσης των μελών των παρατάξεων ΔΑΣ και ΑΣΚΥ. Οι άνθρωποι που υπέγραψαν τη σύμβαση – σφαγείο των εργαζόμενων της ιδιωτικής υγείας, μηνύουν τα μέλη του ΔΣ που τους αποκάλυψαν στους συναδέλφους! Η πρακτική αυτή δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις πρακτικές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον ταξικό συνδικαλισμό και ασκούν διώξεις κάθε είδους σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές και εργαζόμενους! Κινείται στην ίδια λογική με τις διώξεις ενάντια στους συνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη για την “επίθεση” στο γερμανό πρόξενο, με τις δεκάδες απολύσεις συνδικαλιστών στον ιδιωτικό τομέα, με την τιμωρητική στάση της εργοδοσίας της Χαλυβουργίας απέναντι στους απεργούς, μετά τη λήξη της απεργίας. Οι άνθρωποι αυτοί που αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των εργαζόμενων ευθυγραμμίζονται πλήρως με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Μην έχοντας καμία σχέση με κινηματικές πρακτικές, θεωρούν ότι ο συνδικαλισμός γίνεται στους διαδρόμους και τα δικαστήρια και προσπαθούν να εξαντλήσουν τις δυνάμεις του κινήματος με αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές!

Τους διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω!
Όσες μηνύσεις και αν κάνουν δεν θα πάψουμε να λέμε την αλήθεια!

Την τιμή και την υπόληψή τους που θεωρούν ότι προσβάλλεται με τις ανακοινώσεις μας, οι ίδιοι την απεμπόλησαν όταν έβαλαν εν κρυπτώ την υπογραφή τους σε αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που ονομάζουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας! Τόσο έντονος ήταν ο ζήλος τους να εξυπηρετήσουν τους εργοδότες που δεν τόλμησαν να βάλουν ούτε καν μια ρήτρα για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ με ευκολία αύξησαν το ωράριο των ακτινολόγων και των παρασκευαστών από 6ωρο σε 8ωρο, όταν το ίδιο το υπουργείο εργασίας λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί μονομερώς να το επιβάλει ο εργοδότης μετά την πάροδο της μετενέργειας!
Καλούμε κάθε σωματείο και συνδικαλιστή του κλάδου να πάρει θέση και να υποστηρίξει τις αγωνιστικές δυνάμεις του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ και το νέο προεδρείο, στον πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες και τα τσιράκια τους!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψουμε μαζί για να περάσει η ομοσπονδία στα χέρια των εργαζομένων! Τη λύση στο ζήτημα της ΟΣΝΙΕ μπορούν να τη δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου!
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο να στηρίξει το νέο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ και τους συνδικαλιστές που διώκονται!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφαστικά τον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

--

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου