Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η ΟΣΝΙΕ να περάσει στα χέρια των εργαζομένων

Έχουν περάσει 3 μήνες από την υπογραφή της προδοτικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με καταχρηστικό τρόπο, από τη μειοψηφία του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΔΣ, και τα αποτελέσματα της πράξης αυτής δεν έχουν ακόμα ξεδιπλωθεί πλήρως. Παρά την καθαίρεσή τους από τις θέσεις του προεδρείου, οι ξεπουλημένοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που υπέγραψαν την εν λόγω σύμβαση εξακολουθούν να θεωρούν ότι εκπροσωπούν την ΟΣΝΙΕ και έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις και καταγγελίες προς το υπόλοιπο ΔΣ και τις παρατάξεις ΔΑΣ και ΑΣΚΥ, ενώ παράλληλα εκδίδουν εμετικές συκοφαντικές ανακοινώσεις με την υπογραφή της ΟΣΝΙΕ, χωρίς καν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ!


Πλέον και με την εφαρμογή της σύμβασης αυτής στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών που την έχει συνυπογράψει, αλλά και στις κλινικές που έχουν δηλώσει προσχώρηση, φαίνεται ξεκάθαρα σε όλους του συναδέλφους ότι το καθαιρεμένο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ λειτούργησε αποκλειστικά και μόνο εκ μέρους των εργοδοτών. Δεν θα ξεχάσουμε ότι με την υπογραφή τους σε αυτή τη σύμβαση υπέγραψαν και τις απολύσεις δεκάδων συναδέλφων παρασκευαστών/τριων και τεχνολόγων που αυξήθηκε το ωράριό τους. Το πόσο προδοτική είναι η στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν τόλμησαν να βάλουν ως ρήτρα στη σύμβαση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ σε επίσημη ανακοίνωσή τους διατείνονται ότι με τη σύμβαση φρόντισαν για αυτό.

Μέχρι στιγμής στη σύμβαση έχουν προσχωρήσει η Ένωση Συγχρόνων Κλινικών και ο όμιλος της Euromedica. Για τις υπόλοιπες 170 ιδιωτικές κλινικές μέλη της ΠΕΙΚ η απόφαση των εργοδοτών είναι να εφαρμόσουν καταχρηστικά με τη δική τους ερμηνεία το δεύτερο μνημόνιο, κόβοντας αυθαίρετα το ανθυγιεινό επίδομα και αυξάνοντας το ωράριο εργασίας μονομερώς. Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο σωματείο και στην επιθεώρηση εργασίας αυτές τις κινήσεις. Ήδη έχουν γίνει καταγγελίες και βρισκόμαστε σε ανοιχτή μάχη γι’ αυτό το ζήτημα. Η μονομερής αλλαγή του ωραρίου εργασίας ή η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος δεν προβλέπονται ρητά ως δυνατότητες στο νόμο που επικαλούνται, ως εκ τούτου μπορούν να κριθούν παράνομες.

Η ΟΣΝΙΕ ανήκει στους εργαζόμενους της Ιδιωτικής Υγείας και δεν είναι τσιφλίκι κανενός εργατοπατέρα! Είναι υπόθεση όλων μας να πετάξουμε τους εκπροσώπους της εργοδοσίας έξω από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Να πάρουμε την ομοσπονδία πίσω και να την κάνουμε ζωντανό κέντρο συσπείρωσης και αγώνα των εργαζομένων του κλάδου. Να απαιτήσουμε μαζικά την παράδοση της σφραγίδας και των κλειδιών της ΟΣΝΙΕ στο νόμιμο Προεδρείο που εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ΔΣ και στη συνέχεια να διοργανωθεί με ευθύνη του νόμιμου Προεδρείου έκτακτο συνέδριο της ΟΣΝΙΕ που θα δώσει και την οριστική λύση στο ζήτημα.

Να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!

Παράλληλα, συνεχίζεται η σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους με κάθε μέσο και τρόπο. Τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ξεπούλημα του Δημοσίου πλούτου, ιδιωτικοποιήσεις, κατάρρευση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Εκπαίδευσης, συνθήκες σκλαβιάς για τον ιδιωτικό τομέα με μείωση των αποζημιώσεων, 6ήμερο και 13ωρο, ενώ έχουν επιστρατεύσει την σκληρή καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι με τις επίσημες δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ κλπ. αλλά και με τους “εθελοντές” της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος γύρος ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας. Η απεργία στις 26/9 έδωσε ένα πρώτο μήνυμα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος που βγήκε ξανά στο προσκήνιο μετά από ένα διάστημα αδράνειας και αναμονής. Μπροστά μας έχουμε ένα καυτό φθινόπωρο μέχρι την ψήφιση των μέτρων. Να οργανώσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις διαρκείας σε κάθε χώρο και κλάδο, πιέζοντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για νέα 48ωρη Γενική Απεργία τις ημέρες ψήφισης των νέων μέτρων. Δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε!

Καμιά θυσία για τα κέρδη των εργοδοτών! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας. Φτιάχνουμε σωματειακές επιτροπές σε κάθε κλινική, σε κάθε εργαστήριο. Δεν υπογράφουμε καμία ατομική σύμβαση! Αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπογραφή πραγματικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης με αξιοπρεπείς μισθούς και όλα τα θεσμικά δικαιώματα. Δεν αφήνουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Επικοινωνούμε με το σωματείο σε κάθε περίπτωση απόλυσης, μείωσης μισθού, εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Μας τρομοκρατούν ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος, αλλιώς θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα χρεοκοπήσει η χώρα. Με τα μέτρα τους όμως οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Δεν πάει άλλο!

Καλύτερα να επιστρέψουμε στη δραχμή παρά να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα!
Δεν θέλουμε τις δόσεις τους και τα δάνειά τους!

Υπάρχει άλλος δρόμος με:
  • Mονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους,
  • Έξοδο από ΟΝΕ, ευρώ και ΕΕ,
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο
  • Ριζική αναδιανομή του πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου