Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Για την υπογραφή ΣΣΕ με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών



Τελικά ό, τι ακούγαμε και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε επιβεβαιώθηκε! Τέσσερα από τα πέντε μέλη της ΕΕ της ΟΣΝΙΕ έβαλαν την υπογραφή τους σε “συλλογική σύμβαση εργασίας” με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του ΔΣ της Ομοσπονδίας και σε αντιπαράθεση με την απόφαση του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο για τη ΣΣΕ.
Ο πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, αφού ήταν άφαντος επί τέσσερις μέρες, τις ημέρες που μεσολάβησαν από την υπογραφή της “σύμβασης” μέχρι τη δημοσιοποίησή της από το Υπ. Εργασίας, εμφανίστηκε μέσω μιας επιθετικής ανακοίνωσης της ΟΣΝΙΕ σήμερα να μας πει ότι μας έσωσε και του χρωστάμε και χάρη! Αφού ήσασταν τόσο περήφανοι και σίγουροι για την επιλογή σας, γιατί οι διαπραγματεύσεις έγιναν στα κρυφά και δεν τέθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης προς έγκριση από το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ;
Η Συλλογική Σύμβαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα δεν είναι παρά μια κακή αντιγραφή του δεύτερου μνημονίου. Τα τέσσερα άτομα του προεδρείου που την υπέγραψαν, παράνομα και καταχρηστικά, καθώς δεν έχουν σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα να αναιρούν αποφάσεις του ΔΣ και η ίδια η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει την εξουσιοδότηση του ΔΣ να αποφασίζει κατά πλειοψηφία, λειτούργησαν ως εκπρόσωποι της Τρόικας και των εργοδοτών συναινώντας στη συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων. Η σύμβαση που υπογράφτηκε είναι κατάπτυστη. Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου και για όλο το εργατικό κίνημα και δεν εξασφαλίζει τίποτα παραπάνω απ' ό, τι θα μπορούσαν να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι ακόμα και σε περίπτωση μονομερούς περικοπής επιδομάτων από την πλευρά των εργοδοτών. Ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι το ότι προβλέπει διαφορετικό βασικό μισθό για τους νεοπροσλαμβάνομενους σε σχέση με τους ήδη εργαζόμενους, νομιμοποιώντας τη διάκριση σε παλιούς και νέους εργαζόμενους και δίνοντας κίνητρο στους εργοδότες να αντικαταστήσουν σταδιακά το προσωπικό με νέους φθηνότερους συναδέλφους. Μια τέτοια σύμβαση δεν μπορεί να ονομάζεται ούτε κατ' ευφημισμό συλλογική!
Να τους υπενθυμίσουμε ακόμα, ότι το δεύτερο μνημόνιο ψηφίστηκε από 199 βουλευτές, δεν χρειαζόταν και τις δικές τους υπογραφές για να ισχύσει!

Στην περίοδο που δεχόμαστε τόσο σφοδρή επίθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιες προδοτικές κινήσεις από την πλευρά των υποτίθεται εκπροσώπων των εργαζομένων.
Τέτοιου είδους πραξικοπήματα δεν γίνονται ανεκτά!

Απαιτούμε από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γεν. Γραμματέα και τον Ταμία να απολογηθούν στο ΔΣ της ΟΣΝΙΕ και σε όλους τους συναδέλφους και να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Απαιτούμε να οριστεί άμεσα ΔΣ της ΟΣΝΙΕ με θέμα και την ανασυγκρότηση του προεδρείου.

Θεωρούμε αυτήν την κατάπτυστη σύμβαση παράνομη και άκυρη, καθώς εκείνοι που την υπέγραψαν από την πλευρά της ΟΣΝΙΕ δεν είχαν την εξουσιοδότηση να το κάνουν. Καλούμε τις άλλες παρατάξεις και τα σωματεία μέλη της ΟΣΝΙΕ, να κινηθούμε με κάθε μέσο για να την ακυρώσουμε.

Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις και να παλέψουμε από κοινού ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και ενάντια στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου