Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ


Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, υπό τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι εργοδότες μας δεν έχασαν καθόλου χρόνο και κατήγγειλαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΟΣΝΙΕ. Με μια προκλητική εξώδικη επιστολή προς την ομοσπονδία μας καλούν να διαπραγματευτούμε νέα ΣΣΕ και ζητούν να καταργηθούν όλα τα επιδόματα, τα μειωμένα ωράρια και οι ειδικές άδειες και οι μισθοί μας να προσαρμοστούν στα κατώτερα όρια που επιτρέπεται από το νόμο, δηλαδή στην ΕΓΣΣΕ με τα 586 ευρώ μεικτά!

Στη διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή της ΟΣΝΙΕ που συνεδρίασε μόλις λάβαμε το εξώδικο, η ΑΣΚΥ πρότεινε να μην παραστούμε στη συνάντηση που καλούν οι εργοδότες στις 12/3, καθώς δεν μπορούμε να συζητήσουμε στο πλαίσιο που θέτουν, και να καλέσουμε με δική μας πρωτοβουλία όλους τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή σύμβασης θέτοντας τα αιτήματά μας και πιέζοντας με κλαδική απεργία. Τελικά συμφωνήθηκε ομόφωνα η πρόταση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), να ζητήσουμε αναβολή της συνάντησης και να προκηρύξουμε κλαδική απεργία. Οι εργοδότες με αλαζονικό τρόπο απάντησαν την τελευταία στιγμή, Παρασκευή 9/3, ότι εξέτασαν το αίτημά μας, αλλά δεν θα αναβληθεί η συζήτηση.

Οι εργοδότες μας στην ιδιωτική υγεία, εκμεταλλευόμενοι την χρόνια μεθοδευμένη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, έχουν χτίσει μαγαζιά και έχουν κάνει περιουσίες με τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων και την εργασία μας. Τώρα με τον ΕΟΠΥΥ, τους δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ήδη βλέπουμε στους χώρους μας ο φόρτος εργασίας να αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή, που ήδη έχουμε δεχθεί υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου από την ακρίβεια, τα χαράτσια και την αύξηση της φορολογίας, οι εργοδότες μας έρχονται να ζητήσουν να δουλεύουμε περισσότερο και περισσότερες ώρες με το μισό μισθό!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Ή θα ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην εργοδοσία τώρα ή θα δουλεύουμε σε συνθήκες σκλαβιάς.

Μια είναι η λύση, η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα σωματεία μας και την ΟΣΝΙΕ. Να απαντήσουμε στην πρόκλησή τους με κλαδική απεργία, παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς χώρων. Όλοι μαζί με γενικές συνελεύσεις να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να τις στηριξουμε μαζικά και να τους δείξουμε τη δύναμή μας! Με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις, ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση
του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών
Κυριακή 18/3, 11:00 στην αίθουσα της ΠΟΛ
Κάνιγγος 27 5ος όροφος

Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υποθεσή του
Πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί
΄Οποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
Θα μοιραστεί την ήττα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου