Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ολοι στη Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Δευτέρα 6/2/2012 17:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου


Ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή είναι μονόδρομος
Η επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα για τη «σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία» δεν έχει τέλος! Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τον διορισμένο τραπεζίτη-πρωθυπουργό, κάτω από τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και των Ελλήνων επιχειρηματιών, είναι έτοιμη να ψηφίσει νέα σκληρά μέτρα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι οι μισθοί των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, που, σύμφωνα με αυτά τα φωτεινά μυαλά, πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Μέχρι στιγμής έχει ακουστεί η πρόταση για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η κατάργηση των τριετιών-ωριμάνσεων, η μείωση του κατώτατου μισθού, η αναστολή των αυξήσεων που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ και ακόμη η κατάργηση/αναστολή κλαδικών και άλλων συμβάσεων με ευνοϊκότερους όρους από την ΕΓΣΣΕ και η κατάργηση της μετενέργειας, δηλαδή μετά τη λήξη μιας κλαδικής σύμβασης να μην ισχύει αυτή αν δεν υπογραφεί νέα, αλλά οι εργαζόμενοι να υπάγονται στην ΕΓΣΣΕ ή να υπογράφουν ατομική σύμβαση.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αντί να προκηρύξει άμεσα απεργία, πηγαίνει στο διάλογο να διαπραγματευτεί με τους εργοδότες για το τι θα χάσουμε! Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που η ΓΣΕΕ εύκολα δέχεται, στην πραγματικότητα μας πλήττει άμεσα. Αν μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη σήμερα η κατάσταση των ταμείων μας είναι κακή, λόγω του τζογαρίσματος με τα αποθεματικά τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και της εισφοροδιαφυγής. Με το περίφημο PSI τα αποθεματικά των ταμείων θα μειωθούν κι άλλο, λόγω του κουρέματος του χρέους που τους ανήκει. Καταλαβαίνουμε εύκολα ότι η μείωση των εισφορών θα είναι η χαριστική βολή.

Παράλληλα, στο χώρο της υγείας, οι εργοδότες μας εκμεταλλεύονται τη συγκυρία της κρίσης για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Σε πολλές κλινικές οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 2 και περισσότερους μήνες, σε διάφορες επιχειρήσεις του ιδ. τομέα υγείας έχουν υπογραφεί παράνομες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, ενώ και οι απολύσεις είναι πια καθημερινότητα. Παρά την καθυστέρηση των οφειλών από τα ταμεία, ο ιδιωτικός τομέας της υγείας παραμένει κερδοφόρος και με το νέο οργανισμό, τον ΕΟΠΥΥ, τα κέρδη του θα αυξηθούν. Ο υπουργός υγείας Λοβέρδος κατά παραγγελία των εργοδοτών μας προχώρησε στη σύσταση του ΕΟΠΥΥ που έχει συμβληθεί αυτόματα με όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις κλινικές που ήταν συμβεβλημένες με έστω και ένα ταμείο από τα ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ. Με τις νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν η κοστολόγηση είναι μεγαλύτερη από ότι παλαιότερα. Δηλαδή οι εργοδότες μας θα έχουν περισσότερους πελάτες και θα πουλάνε ακριβότερα τις υπηρεσίες μας. Και έχουν το θράσος να μας ζητάνε μειώσεις μισθών!

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες, ενάντια στα νέα μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση που ετοιμάζουν, που είναι άλλο ένα μνημόνιο με σκληρούς όρους για την επόμενη δεκαετία. Καμιά θυσία για τα κέρδη των εργοδοτών! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας. Φτιάχνουμε σωματειακές επιτροπές σε κάθε κλινική, σε κάθε εργαστήριο. Δεν υπογράφουμε καμία ατομική σύμβαση! Αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης για όλους. Δεν αφήνουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Επικοινωνούμε με το σωματείο σε κάθε περίπτωση απόλυσης, μείωσης μισθού, εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Το δρόμο τον δείχνουν οι εργάτες της Χαλυβουργίας που εδώ και τρεις σχεδόν μήνες απεργούν, δε σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για μισή ζωή με μισή δουλειά. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργατών και όλων των εργαζομένων!

Μας τρομοκρατούν ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος, αλλιώς θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα χρεοκοπήσει η χώρα. Με τα μέτρα τους όμως οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Δεν πάει άλλο!

Καλύτερα να επιστρέψουμε στη δραχμή παρά να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα!
Δεν θέλουμε τις δόσεις τους και τα δάνειά τους!
Να φύγει τώρα η διορισμένη κυβέρνηση του μαύρου μετώπου!

Υπάρχει άλλος δρόμος με:
  • Mονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους,
  • Έξοδο από ΟΝΕ, ευρώ και ΕΕ,
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο
  • Ριζική αναδιανομή του πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου