Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση της ΟΣΝΙΕ


Δεκέμβρης 2011

Για τη νεα Συλλογικη Συμβαση Εργασίας της ΟΣΝΙΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πριν λίγες εβδομάδες βγήκε η Διαιτητική Απόφαση 20/2011 του ΟΜΕΔ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΟΣΝΙΕ για το 2010 και 2011. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ισχύουν όλα τα κεκτημένα δικαιώματά μας (ωράρια, άδειες κλπ) από τις συμβάσεις του 2008 και 2009 και οι μισθοί παραμένουν σταθεροί όπως περιγράφονται στη ΣΣΕ του 2009. Η νέα ΣΣΕ ισχύει για ιδιωτικές κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Ιατρικά Εργαστήρια, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Γηροκομεία. Ουσιαστικά κατοχυρώνει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας για τα δύο προηγούμενα χρόνια 2010-2011 που δεν είχε υπογραφεί σύμβαση και η ισχύς της επεκτείνεται και στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Στις διαπραγματεύσεις η ΟΣΝΙΕ βρέθηκε αντιμέτωπη με την ασυδοσία και την απληστία των εργοδοτών που ζητούσαν μειώσεις μισθών 30% και κατάργηση όλων των θεσμικών κατακτήσεών μας! Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση το γεγονός ότι ήδη έχουν γίνει μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, είναι πολύ σημαντική η υπογραφή της σύμβασης έστω και χωρίς αυξήσεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο που βιάστηκαν να καταγγείλουν την ομοσπονδία που δέχτηκε την υπογραφή της σύμβασης με μηδενικές αυξήσεις, ξεχνούν τις τεράστιες δικές τους ευθύνες που άφησαν, ως πλειοψηφία στην ΟΣΝΙΕ, τον κλάδο χωρίς ΣΣΕ για 2 χρόνια, ενώ δεν οργάνωσαν καμία κινητοποίηση, παρά μια μόνο παράσταση διαμαρτυρίας για τη ΣΣΕ. Η απουσία μαζικών και στοχευμένων κινητοποιήσεων με ευθύνη και του ΠΑΜΕ και των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, οδήγησε στο να μην μπορέσουμε να πετύχουμε αυξήσεις. Την επόμενη φορά, όμως, χωρίς τη συμμετοχή των συναδέλφων, χωρίς πραγματικές κινητοποιήσεις δεν θα μπορέσουμε να υπογράψουμε καμία σύμβαση.

Με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, αλλά και ιδιαίτερα με την τρομοκρατία και την αυθαιρεσία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, η υπεράσπιση της ΣΣΕ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η σύμβαση θα παραμείνει κενό γράμμα αν δεν παλέψουμε για την εφαρμογή της στους χώρους μας, αν δεν καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις που παράνομα υπογράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, αν δεν σταματήσουμε κάθε προσπάθεια για μείωση μισθών με ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι μέρος του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των τραπεζιτών και της πολιτικής της Τρόικας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Αταλάντευτα να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μέχρι να φύγουν κυβέρνηση και Τρόικα από τη χώρα!
Στηρίζουμε υλικά και ηθικά την ηρωική απεργία των Χαλυβουργών που εδώ και ένα μήνα δε σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για μισή ζωή με μισή δουλειά. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργατών και όλων των εργαζομένων!

Καμιά θυσία για τα κέρδη των εργοδοτών! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας. Φτιάχνουμε σωματειακές επιτροπές σε κάθε κλινική, σε κάθε εργαστήριο. Δεν υπογράφουμε καμία ατομική σύμβαση! Αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης για όλους. Δεν αφήνουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Επικοινωνούμε με το σωματείο σε κάθε περίπτωση απόλυσης, μείωσης μισθού, εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Θέλουν να μας πείσουν ότι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία. Λένε ψέματα! Τα μέτρα τους είναι για μας χρεοκοπία! Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους με:

Mονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους,
Έξοδο από ΟΝΕ, ευρώ και ΕΕ,
Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο
Ριζική αναδιανομή του πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου