Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουμε δυναμικά για την ανατροπή της επίθεσης Κυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ


Το Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων και συναφών χώρων της Αθήνας πραγματοποίησε τις αρχαιρεσίες του το διάστημα 13-19 Δεκεμβρίου 2010 με τα εξής αποτελέσματα:

Ψηφίσαντες: 299 (284), Άκυρα: 7, Έγκυρα: 292

ΔΣ

ΟΣΝΙΕ
ΕΚΑ

Ψήφοι
Έδρες
Ψήφοι
Αντιπρόσωποι
ΔΑΣ-ΠΑΜΕ
226 (222)
7
194 (213)
4
3
ΑΣΚΥ
66 (55)
2
53 (39)
1
0
(Σε παρένθεση είναι τα αποτελέσματα των εκλογών του 2008)

Σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την πιο άγρια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και το βιοτικό μας επίπεδο, είναι αρνητικό στοιχείο ότι η συμμετοχή στις εκλογές παρέμεινε σταθερή, αν και ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2008.
Η ΑΣΚΥ στις αρχαιρεσίες έδωσε με εντιμότητα και με ευθύτητα τον προεκλογικό της αγώνα, εκφράζοντας έναν αυτόνομο και ταξικό λόγο, χωρίς εμπάθειες, με αγωνιστικό και ενωτικό πνεύμα.

Αντιμετωπίσαμε τις διακρίσεις της πλειοψηφίας της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, οι οποίοι αρνήθηκαν μέχρι τέλους να μας δώσουν αντίγραφο μητρώου μελών με διάφορα προσχήματα, αδιαφορώντας αν έτσι συμβάλανε στη στασιμότητα του αριθμού των ψηφισάντων στο σωματείο και παραβιάζοντας το δικαίωμά μας, εφόσον συμμετέχουμε στις εκλογές, να γνωρίζουμε τα μέλη και τον ακριβή αριθμό τους. Συνεχίζουν έχοντας την ίδια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το σωματείο και επιμένουν να αρνούνται να μας δώσουν κλειδί των γραφείων, δυσχεραίνοντας έτσι τη δράση μας για τη μαζικοποίηση και την ενδυνάμωση του σωματείου.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες. Τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων μείωσης των μισθών. Τη μάχη ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις. Τη μεγάλη μάχη του εργατικού κινήματος για την καθολική ανατροπή των αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για να βγούμε νικητές πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Είναι αναγκαίο να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας. Να αντισταθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία, όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του καθενός από εμάς.

Η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις τις με τα μέτρα που πήρε καθ'υπαγόρευση του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου. Ήρθε η ώρα να πάρουμε κι εμείς τα μέτρα μας. Να δυναμωσουμε το σωματείο μας για να δυναμώσει η φωνή μας. Να συστρατευτούμε με το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, σε ρήξη με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζει η ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τη λογική του απομονωτισμού του ΠΑΜΕ. Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ένος εργατικού κινήματος ανατροπής των μέτρων.

Ήδη έχουν γίνει βήματα. Οι μαζικότατες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 5 Μάη και 15 Δεκέμβρη και οι κλαδικοί αγώνες διαρκείας στις συγκοινωνίες και αλλού, δείχνουν το δρόμο. Επόμενο βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα, να πιέσουμε την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν 48ωρη Γενική Απεργία!

Το ρολόι της ιστορίας δε γυρίζει πίσω!
Ολοι στους δρόμους – Όλοι στον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου