Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίζουμε - Στηρίζουμε την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών

Δυναμωνουμε το Σωματείο μας – Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών

Στις εκλογές του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών στηρίζουμε την ΑΣΚΥ για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας στους χώρους δουλειάς. Θέλουμε ένα σωματείο – όπλο στα χέρια των εργαζόμενων, που θα δίνει τις μικρές και τις μεγάλες μάχες, μαζί και δίπλα σε κάθε συνάδελφο.

Ένα σωματείο που
  • Θα παλεύει με επιμονή για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων. Με συνεχείς αποκλεισμούς των εργασιακών χώρων όπου γίνονται απολύσεις, με πολύμορφες δράσεις, με την ενημέρωση των εργαζομένων και της κοινωνίας με ανακοινώσεις, αφίσες, δελτία τύπου.

  • Θα δώσει με αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπογραφή, αλλά και την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Με απεργίες και κινητοποιήσεις στον κλάδο, ώστε ο αγώνας για τη σύμβαση να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

  • Θα λειτουργεί με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπου κάθε συνάδελφος θα μπορεί να συμμετέχει και να εκφράζεται. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις όπου όλοι μαζί θα συζητάμε και θα αποφασίζουμε για τη δράση μας. Ένα σωματείο που θα ενθαρρύνει την αυτοοργάνωση σωματειακών επιτροπών σε αγωνιστική κατεύθυνση σε χώρους δουλειάς.

  • Θα ενημερώνει τα μέλη του για τις αποφάσεις και τις δράσεις του και θα επιδιώκει τη μαζική συμμετοχή τους σε κάθε κινητοποίηση.

  • Θα συντονίζεται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες με κάθε σωματείο που κινητοποιείται και βρίσκεται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Που θα συμμετέχει και θα συμβάλλει στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ένα τέτοιο συντονισμό με δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω, που στο λίγο χρόνο της ύπαρξής του έχει να επιδείξει πλούσια αγωνιστική δράση στις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ, αλλά και πρακτικές αλληλεγγυής ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους. Που οργανώνει μαχητικές κινητοποιήσεις και απεργίες σε ρήξη με τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ.

Στηρίζουμε την ΑΣΚΥ για να δυναμώσει η φωνή της ανεξάρτητης ριζοσπαστικής αριστεράς μέσα στην ΟΣΝΙΕ. Μετά και τα εκλογικά αποτέλεσματα στα αντίστοιχα σωματεία σε Πειραιά και Θεσσαλονική, είναι εφικτή η εκλογή μέλους στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Με την εκπροσώπησή μας στο ΔΣ της ΟΣΝΙΕ θα πιέζουμε την ομοσπονδία σε αγωνιστική κατεύθυνση και θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για όσα συζητούνται.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Όλα αυτά, βέβαια, δε θα γίνουν μέσω της αντιπροσώπευσης. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Όπως καλούμε τον κάθε συνάδελφο να παλέψουμε μαζί, έτσι σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τους συναδέλφους της παράταξης του ΠΑΜΕ, πέρα από τις όποιες διαφορές μας.
Για ενωτικούς, μαχητικούς, αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου