Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 25 Νοεμβρίου - Όλοι στις εκλογές του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας στο ΕΚΑ (Μάρνη & 3η Σεπτεμβρίου ) 7 έως και 11 Δεκεμβρίου

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων


στο κλαδικο σωματειο ιδιωτικησ υγειασ αθηνασ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

 

Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα. Σημειώνεται αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, κοντά στις 7.000 ημμερησίως, ενώ  εκτινάχθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Η κυβέρνηση της αντί να ενισχύσει τα νοσοκομεία έβγαλε σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς και περιέκοψε κατά εξακόσια εκατομμύρια τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία το 2021. Για την ΝΔ, αυτό που έχει σημασία δεν είναι η υγεία των ανθρώπων αλλά τα κέρδη των κλινικαρχών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει το εμβόλιο, από κοινωνικό αγαθό στη μάχη με την πανδημία, σε μέσο τιμωρίας, διαχωρισμου, φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.

Μέσα στην πανδημία οι εργοδότες μας έχουν επωφεληθεί στο έπακρο από την πολιτική της κυβέρνησης, εμφανίζοντας τεράστια κερδοφορία και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Τα κέρδη τους εκτοξεύθηκαν από τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου. Τα προληπτικά τεστ για την Covid 19 παραμένουν αντικείμενο κερδοσκοπίας για αλυσίδες ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Χτίζουν αυτοκρατορίες στηριζόμενες στην εντατικοποίηση της δουλειάς, τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία και το φόβο της ανεργίας. Για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία ειναι καθημερινότητα η παραβίαση του 8ωρου, τα 10ημερα αδιάκοπης δουλειάς χωρίς ρεπό και οι απλήρωτες υπερωρίες. Από αυτήν την σκοπιά είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς ειδικά τώρα που η έκρηξη στις τιμές των καυσίμων και τις ενέργειας συρρικνώνει τον εργατικό μισθό.

 

Ο μόνος τρόπος να ανατραπούν τα αντεργατικά νομοσχέδια είναι η κλιμάκωση των αγώνων

Κάθε μέρα που περνάει ξεδιπλώνονται οι αντιστάσεις των εργαζόμενων ενάντια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Οι ντελιβεράδες της e-food έδωσαν μία σπουδαία απεργιακή μάχη και κέρδισαν συμβάσεις αορίστου χρόνου κοντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Οι λιμενεργάτες της Cosco κατάφεραν μετά από 7 ημέρες απεργία να λυγίσουν μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι στα Δημοσια Νοσοκομεία συνεχίζουν εδω και δυο χρόνια σκληρους αγωνες και κερδιζουν το να μην απολυθούν χιλιάδες συμβασιουχοι, σωζοντας ετσι τη δημοσια υγεία. Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ξανα και ξανά ότι έχουμε τεράστια δύναμη. Από τις απεργίες του προηγούμενου Δεκέμβρη που έσπασαν τις απαγορεύσεις, την 6η Μάη που προχωρήσαμε σε απεργία παρά το σαμποταρισμα της απεργίας απο τη ΓΣΕΕ, μέχρι την απεργία στις 10 Ιούνη, την μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Η δύναμη αυτή είναι ορατή παντου. Το πρόβλημα δεν το έχουν οι εργαζόμενοι. Το έχει η συνδικαλιστική ηγεσία στα συνδικάτα. Οργανώνοντας από τα κάτω μπορούμε να αναγκάσουμε τους γραφειοκράτες να σπάσουν την αδράνεια και να έχουμε μαζικούς νικηφόρους αγώνες.

             

 

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το κλαδικό σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών

και να συμμετάσχουν στις εκλογές του σωματείου μας 7-11 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

 

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

Το σωματειο μας δεν έμεινε αδρανές της περίοδο της πανδημίας. Κερδισαμε σε πολλούς χώρους δουλειάς μέτρα ατομικής προστασίας, έγιναν παρεμβάσεις του Σωματείου για να αναδειχθεί η απόκρυψη κρουσμάτων και η συγκάλυψη της διασποράς σε εργασιακούς χώρους που έβαζαν σε κίνδυνο την ζωή εργαζομένων και ασθενών. Μέσα σε αυτό το διάστημα δεκάδες συνάδελφοι έγιναν μέλη  του Σωματείου.

Ο αγώνας για συλλογική διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έχει ως πρώτο βήμα την οργάνωση κάθε συναδέλφου στο Σωματείο και  το άπλωμα του σωματείου σε όλους τους χώρους δουλειάς. Βηματα που θα ενισχύσουν αυτην την προσπάθεια ειναι η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών σε χώρους και το να γράψουμε μέλη στο Σωματείο μας τους εργαζόμενους γιατρούς. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους τα αιτήματα μας έχουμε ανάγκη ένα δυνατοτερο και μαζικότερο Κλαδικό Σωματείο.

Η ηγεσία της ΟΣΝΙΕ έχει ευθύνη για την ασυδοσία που επικρατεί στον κλάδο, καθώς με την υπογραφή της σύμβασης το 2012 έβαλε την υπογραφή της στην κατάργηση των μειωμένων ωραρίων, των ειδικών αδειών, τη μείωση των μισθών, το διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων. Είναι εντυπωσιακό ότι η ηγεσία της ΟΣΝΙΕ μέσα στην περίοδο της πανδημίας δεν οργάνωσε ούτε μία κινητοποίηση σε αντίθεση με την διάθεση που υπάρχει στους χώρους δουλειάς μας. Η πλειοψηφία του Κλαδικού Σωματείου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την λογική του ΠΑΜΕ που καταγγέλλει την συνδικαλιστική γραφειοκρατία αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες απεργιακής κλιμάκωσης. Με αυτήν την λογική η ΔΑΣ αντί για κινητοποιήσεις αναλώθηκε σε μία λογική προτάσεων προς την ΟΣΝΙΕ που για την δεύτερη ήταν εύκολο να αρνηθεί.

 

Η δραση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών

Η παρέμβασης της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών ήταν ουσιαστική την περασμένη τριετία. Τον Φεβρουάριο του 2019 στηρίξαμε την κινητοποίηση του Σωματείο ενάντια στις ομαδικές απολύσεις στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι στις υπηρεσίες σίτισης. Τον Ιούνιο του 2019 οργανώσαμε την Κλαδική Απεργία που έσπασε το εργοδοτικό λοκ ντάουν των αφεντικών στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εκβιάζοντας τον ΕΟΠΥΥ. Με δική μας πρόταση το Σωματείο προχώρησε σε κοινή κινητοποίηση με τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 7 Απρίλη του 2020 έξω από τα κεντρικά της Βιοϊατρικής. Οργανώσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι που έχασαν την ζωή τους 13 ασθενείς λόγω της μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αναδείξαμε το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας που αναδείχθηκε σε κορυφαίο αίτημα την περίοδο της πανδημίας. Ένα αίτημα που επανειλημμένα αρνήθηκε να υιοθετήσει η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου μας. Αναδείξαμε την διασπορά του κορονοϊού στο Κέντρο Αποκατάστασης Ανάπλαση, που οδήγησε στην λήψη μέτρων από την εργοδοσια. Προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο οφθαλμολογικό κέντρο Eye Clinic ενάντια στις απολύσεις. Πρωτοστατήσαμε για τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργίες των συνδικάτων στις 8 Μάρτη για την παγκόσμια ημερα της Γυναικας και την ιστορική 7 Οκτωβρίου 2020 στο Εφετείο που ανακοινώθηκε η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

          Παλεύουμε μέσα από το Σωματείο μας για την συγκρότηση ενός μαζικού, μαχητικού κινήματος απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που βάζει στο προσκήνιο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 

          Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

             

Στις εκλογές του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, ενισχύουμε

τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών (ΑΣΚΥ)

 

Αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο που:

·         Θα δώσει με αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών. Με Κλαδική Απεργία, ώστε ο αγώνας  για τη σύμβαση να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

·         Θα συντονίζεται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες με κάθε σωματείο που κινητοποιείται και βρίσκεται σε αγωνιστική κατεύθυνση, τοπικά και κεντρικά, ένα συντονισμό με δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω, με αγωνιστική δράση στις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, αλλά και πρακτικές αλληλεγγύης ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους.

·         Θα παλεύει ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις. Θα αντιπαλεύει το σεξισμό και κάθε είδους διάκριση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Καμιά θυσία για τα κέρδη των εργοδοτών!

Απαιτούμε:

 

  • Συλλογική σύμβαση που να αναπληρώνει τις μειώσεις  μισθών και να αποκαθιστά τη θεσμική μας κατοχύρωση από το 2009. Επαναφορά των ειδικών αδειών και των χρονοεπιδομάτων. Αναγνώριση του ανθυγιεινού, παροχή αντίστοιχου επιδόματος και ένταξη στην αντίστοιχη ασφάλιση για συγκεκριμένες ειδικότητες.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά.
  • Να μείνει βαθιά στην φυλακή η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και όλες οι φασιστικές οργανώσεις. Απομονώνουμε τους νεοναζί από τα σωματεία μας!

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

mail.asky@gmail.com                                                                                                              http://askyg.blogspot.com                                                                         τηλ . 6938745881

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου