Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

23 Οκτώβρη 6μμ Ανοιχτή Σύσκεψη για την Ιδιωτική Υγεία Αιόλου 47, 5ος Όροφος Αθήνα

                      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

                                 Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας


23 Οκτώβρη 6μμ Ανοιχτή Σύσκεψη για την Ιδιωτική Υγεία

Αιόλου 47, 5ος Όροφος Αθήνα

Μπαίνουμε στους δύσκολους μήνες για το τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ μετράμε πλέον δεκαπέντε χιλιάδες νεκρούς από την COVID 19. Στην Θεσσαλονίκη και την Β.Ελλάδα ήδη γέμισαν ξανά οι κλίνες ΜΕΘ. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τα νοσοκομεία έβγαλε σε αναστολή επτά χιλιάδες υγειονομικούς από την 1η Σεπτέμβρη και περιέκοψε κατά εξακόσια εκατομμύρια τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία το 2021.


Για την Νέα Δημοκρατία αυτό που έχει σημασία δεν είναι η υγεία των απλών ανθρώπων αλλά τα κέρδη των κλινικαρχών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει το εμβόλιο, από κοινωνικό αγαθό στη μάχη με την πανδημία, σε μέσο τιμωρίας, φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. 


Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να φέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία και να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ.  Οι κλινικάρχες επιδοτήθηκαν αδρά από την κυβέρνηση σημειώνοντας κέρδη ρεκόρ αλλά αρνήθηκαν να διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ την ώρα που τα αντίστοιχα τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούσαν από τα χιλιάδες κρούσματα. Τα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό παραμένουν αντικείμενο κερδοσκοπίας στα χέρια των αφεντικών της ιδιωτικής υγείας.


Από τα τεράστια κέρδη όμως των επιχειρήσεων στην ιδιωτική υγεία δεν έχει προκύψει κάποιο όφελος για τους εργαζόμενους. Οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εκεί που τους έριξαν τα μνημόνια δηλαδή κατά μέσο όρο έως και 40 %. Ειδικές άδειες και χρονοεπιδόματα θυσιάστηκαν στον βωμό της κερδοφορίας των εργοδοτών. Ενώ εξαπλώνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα “ευέλικτα ωράρια” που εξωθούν πολλούς συναδέλφους-ισσες σε παραιτήσεις. 


Κάθε μέρα που περνάει όμως ξεδιπλώνονται οι αντιστάσεις των εργαζόμενων ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα αφεντικά. Οι ντελιβεράδες της e food έδωσαν μία σπουδαία απεργιακή μάχη με την εργοδοσία και κέρδισαν συμβάσεις αορίστου χρόνου αποκρούοντας έτσι μία από τις πτυχές της επίθεσης που φέρνει νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Οι εκπαιδευτικοί πλημμύρισαν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην μαζική τους απεργία ενάντια στην Κεραμέως που τρέχει πανικόβλητη στα δικαστήρια και προσανατολίζονται σε νέα απεργία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ που καλούν πανελλαδική - πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη. 


Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε, να βγει σε αναστολή η κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, του σεξισμού και του ρατσισμού!

Οργανώνουμε στις 23 Οκτώβρη ανοιχτή σύσκεψη που αφορά όλους όσους εργάζονται στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας. Από τις μεγάλες κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα έως τα γηροκομεία. Για να συγκροτήσουμε την πρωτοβουλία μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης στην ιδιωτική Υγεία.



Διεκδικούμε να επιστρέψουν όλοι οι μη-εμβολιασμένοι συνάδελφοι στη δουλειά. 


Να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα ευέλικτα ωράρια . 


Να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

              Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας

http://askyg.blogspot.com/                         mail.asky@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου