Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Πάρτε πίσω την απόλυση του συνδικαλιστή Γιώργου Αργυρόπουλου από το ΥΓΕΙΑ

 

Πάρτε πίσω την απόλυση του συνδικαλιστή Γιώργου Αργυρόπουλου από το ΥΓΕΙΑ

Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 03/04/203 15.00, Λεωφόρος Κηφισίας & Ερυθρού Σταυρού στο Μαρούσι

 

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών καταγγέλλει την διοίκηση της ιδιωτικής κλινικής ΥΓΕΙΑ για την απόλυση του εκλεγμένου συνδικαλιστή Αργυρόπουλου Γιώργου, μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής του κλαδικού σωματείου των εργαζομένων ιδιωτικής υγείας Αθήνας.

Η απόλυση του συναδέλφου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει κάποια αρνητική αναφορά σχετικά με την εργασία του. Η πραγματική αιτία είναι ότι ο συνάδελφος έχει συνδικαλιστική δράση στον χώρο εργασίας του. Συμμετείχε στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κλινική και στον κλάδο του, καλώντας τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

 Η διοίκηση του ΥΓΕΙΑ προχωράει σε μία επιθετική κίνηση θέλοντας να χτυπήσει τον συνδικαλισμό. Τα αφεντικά στην ιδιωτική υγεία έχουν πλουτίσει με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, με την διάλυση του ΕΣΥ και την κερδοσκοπία με την πανδημία. Αποθρασύνονται από τις εκδικητικές διώξεις των συνδικαλιστών στα Δημόσια Νοσοκομεία όπως της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου από τον Πλεύρη και την Διοίκηση του Ευαγγελισμού. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν τρομάξει μετά τις πρόσφατες μαζικές απεργίες στις 8 και στις 16 Μάρτη και το αίτημα για Κρατικοποίηση της Ιδιωτικής Υγείας που είναι πλατιά αποδεκτό στα συνδικάτα και την κοινωνία. Αντί για φόβο προκαλούν όλο και μεγαλύτερη οργή στο εργατικό κίνημα και την νεολαία που κλιμακώνουν την αντίστασή τους στις επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Καλούμε το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου και την ΟΣΝΙΕ να πρωτοστατήσουν για να μην περάσει η απόλυση και να πάρουν απόφαση για προκήρυξη κλαδικής απεργίας στην Ιδιωτική Υγεία.

Απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης του συνδικαλιστή από την εργοδοσία και την άμεση επαναπρόσληψή του. Η συνδικαλιστική δίωξη δε θα περάσει. Καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΓΕΙΑ Δευτέρα 3/4/2023 στις 15.00.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου