Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΑΣΚΥ Ιδιωτικής Υγείας - Συνεχίζουμε στον δρόμο του απεργιακού Μάρτη

Ο Μάρτης έφερε δύο απεργιακούς ξεσηκωμούς μέσα σε οκτώ ημέρες που έδειξαν τις δυνατότητες που μπορούν να ξεδιπλωθούν μέσα από την δράση των συνδικάτων και του εργατικού κινήματος.

Μετά την τεράστια απεργία στις 8 Μάρτη που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα και η ΑΔΕΔΥ, ημέρα που πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας και των υπόλοιπων πόλεων της χώρας ακολούθησε και δεύτερη απεργία στις 16 Μάρτη με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ. 

Εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι συμμετείχαν ξανά μαζικά για δεύτερη φόρα μέσα σε λίγες ημέρες αναδεικνύοντας την διάθεση του κόσμου καταρρίπτοντας τους μύθους για "αρνητικούς συσχετισμούς" , και "κόπωση" της εργατικής τάξης.

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών στην Ιδιωτική Υγεία συμμετείχε στις 8 Μάρτη στην συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος με αιχμές την πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τον αγώνα κατά των σεξιστικών διακρίσεων και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων με το πανό "Όχι στις σεξιστικές Διακρίσεις- Ίση αμοιβή για ίση εργασία".

Στην Πανεργατική Απεργία στις 16 Μάρτη η ΑΣΚΥ συμμετείχε στην συγκέντρωση με στην πλατεία Κλαυθμώνος με τα υπόλοιπα Σωματεία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Το πανό της ΑΣΚΥ συσπείρωσε εργαζόμενους από το Ωνάσειο, την ιδιωτική κλινική Λευκό Σταυρό, την Βιοϊατρική , τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις δομές Ψυχικής Υγείας. Γίνεται έτσι κατανοητό μέσα από τον αγώνα στο πεζοδρόμιο ότι η διεκδίκηση της συλλογικής σύμβασης είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας.




Είναι σημαντικό να συνδέσουμε τον αγώνα για διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Ιδιωτική Υγεία με την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας. Αυτός ο αγώνας αποκτά μεγαλύτερη αξία τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ιδιωτικοποιεί την παιδοογκολογική μονάδα "ΕΛΠΙΔΑ" παράρτημα των νοσοκομείων Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία. Απαιτούμε νέα πανεργατική απεργία για να απαιτήσουμε την Κρατικοποίηση της Ιδιωτικής Υγείας αντιστρέφοντας την πολιτική της κυβέρνησης των δολοφόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου