Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες - Έξω οι βιαστές από την Υγεία

 


Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών καταγγέλλει την απόπειρα βιασμού συναδέλφισσας, όπως ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον εργοδότη των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών «Σινούρη» και «Γαλήνη».

Ο κλινικάρχης αποπειράθηκε να βιάσει την γιατρό, ενόσω εργαζόταν στην κλινική του. Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει και να τηλεφωνήσει στον πατέρα της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη. Ο γνωστός κλινικάρχης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία, όμως του ασκήθηκαν κατηγορίες για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι κλινικές «Σινούρη» και «Γαλήνη» αποτελούν χρυσωρυχεία της ιδιωτικής ψυχικής υγείας, εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων στο ΕΣΥ αλλά και της καταφανούς πριμοδότησής τους, με σχετικές νομοθετήσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας οι γυναίκες είναι πλειοψηφία όμως αμείβονται κατά μέσο όρο με χαμηλότερους μισθούς και εργάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ακόμη χρειάζεται να μην ξεχνάμε, πως η κλινική «Σινούρη» και ο εν λόγω κλινικάρχης ήταν εκείνοι που προσλαμβάνανε ως ψυχολόγο «που θα υποστήριζε τους ασθενείς και θα προήγαγε τα ανθρώπινα δικαιώματα» την Ουράνια Μιχαλολιάκου, την ώρα που το αντιφασιστικό κίνημα έδινε τη μάχη οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να μπουν στη φυλακή.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιδοτεί με την πολιτικής της τις ιδιωτικές κλινικές αντί να προχωρήσει στην άμεση ΕΠΙΤΑΞΗ τους. Οι πλούσιοι, ισχυροί της ψυχικής υγείας διαπλεκόμενοι από τη Χρυσή Αυγή ως τη Νέα Δημοκρατία, θεωρούν πως οι εργαζόμενες γυναίκες είναι ιδιοκτησίες τους και πως έχουν τις πλάτες ώστε να προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις ακόμη και μέσα σε μια κλινική γεμάτη ασθενείς και εργαζόμενους. Η πάλη του γυναικείου κινήματος και του Μe Τoo που αποτέλεσαν μια τομή απέναντι στην αποτυχία των θεσμών να προστατεύσουν τις γυναίκες, έδωσαν όχι μόνο την αυτοπεποίθηση αλλά και τα μέσα σε κάθε εργαζόμενη να διεκδικήσει το αυτονόητο, την παραδειγματική τιμωρία τους και την προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στηρίζουμε  και ως γυναίκες και ως υγειονομικοί τη συνάδελφο και καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, την ΟΣΝΙΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να καταδικάσουν την απόπειρα και μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον χώρο της Υγείας, να οργανώσουμε την πιο ηχηρή απεργιακή 8 Μάρτη απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστική και σεξιστική αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου