Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Για τις εξελίξεις στις Κλινικές «Ταξιάρχης» και Κασταλία

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών: Για τις εξελίξεις στις Κλινικές «Ταξιάρχης» και Κασταλία
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΩΡΑ!
Κινητοποίηση σήμερα (Παρασκευή 24/4) στις 5.30μμ έξω από την ιδιωτική κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ στο Περιστέρι. Πρόκειται για την κλινική όπου η εργοδοσία άφησε προσωπικό και ασθενείς χωρίς προστασία από τον Κορονοιό με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δεκάδες κρούσματα μέχρι τώρα. Την κινητοποίηση κάλεσε η ΑΣΚΥ Ιδιωτικής Υγείας που συμμετείχε με το πανό της καθώς και αγωνιστές από την Αριστερή Κίνηση Περιστεριού.
ASKI
Δεν είναι το πρώτο κρούσμα στον χώρο της Ιδιωτικής Υγείας. Είχαμε πριν από λίγες βδομάδες 19 κρούσματα κορονοιού στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που είχε καταγγείλει το κλαδικό Συνδικάτο της Ιδιωτικής Υγείας με μαζική κινητοποίηση στις 7 Απρίλη. Πριν το Πάσχα ήταν τα δεκάδες κρούσματα το Γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, τώρα στην Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και την "Κασταλία".
"...Οι κλινικάρχες έλαβαν 30 εκατομμύρια ευρώ φρέσκο χρήμα από την ΝΔ σαν επιπλέον ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν εξυπηρέτησαν στις κλινικές τους ούτε ένα περιστατικό με covid ενώ παρέχουν τα μέσα προστασίας στο προσωπικό με το σταγονόμετρο. Γι' αυτό επιμένουμε στην κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών κλινικών γιατί γι' αυτούς το κέρδος είναι πάνω από όλα και όχι η Υγειά που είναι δημόσιο αγαθό...."
Εντύπωση προκάλεσε η ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να "κόψουν πρόστιμα" στους διαδηλωτές για άσκοπη μετακίνηση, χωρίς τελικά να καταφέρουν κάτι, εξαιτίας της αποφασιστικής τους στάσης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
Στις Ιδιωτικές Κλινικές «Ταξιάρχης» και Κασταλία της Αττικής εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα με κορωνοϊό. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στην κλινική «Ταξιάρχης» είναι δύο νεκροί και 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε ασθενείς και προσωπικό. Από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία της ΑΣΚΥ βρέθηκε στην κλινική «Ταξιάρχης».
Ενώ συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στις μονάδες Ιδιωτικής Υγείας καταγγέλλονται τραγικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά. Γυάλινα προστατευτικά τζάμια στα γκισέ της υποδοχής δεν υπάρχουν σε πολλές μονάδες ιδιωτικής υγείας. Την ίδια ώρα που μπορεί να χρεώνουν τα τεστ πανάκριβα, δεν γίνονται προληπτικοί και τακτικοί έλεγχοι στους ίδιους τους εργαζόμενους. Στις 7 Απρίλη προχωρήσαμε σε συγκέντρωση στα κεντρικά της Βιοϊατρικής που διαγνώσθηκαν 13 συνάδελφοι με κορωνοϊό.
Οι κλινικάρχες έλαβαν 30 εκατομμύρια ευρώ φρέσκο χρήμα από την ΝΔ σαν επιπλέον ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δεν εξυπηρέτησαν στις κλινικές τους ούτε ένα περιστατικό με covid ενώ παρέχουν τα μέσα προστασίας στο προσωπικό με το σταγονόμετρο. Γι’ αυτό επιμένουμε στην κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών κλινικών γιατί γι’ αυτούς το κέρδος είναι πάνω από όλα και όχι η Υγειά που είναι δημόσιο αγαθό.
Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ αντί να κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους άμεσα να λάβουν προληπτικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.
Την Παρασκευή 24/04/2020 στις 17.30 θα προχωρήσουμε σε παρέμβαση στην κλινική «Ταξιάρχης» στο Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου