Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
            
            Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους απολυμένους εργαζόμενους της κλινικής Νέον Αθήναιον στο Παγκράτι. Οι εργαζόμενοι προχωρούν μαζί με Κλαδικό Σωματείο Ιδωτικών Κλινικών Αθήνας σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 25/09 στις 10 στο Υπουργείο Εργασίας.

Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου εργασίας υποσχέθηκε την χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο και μόνο σε όσους είναι άνεργοι (!) κάτω από την επιμονή των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα.

Στην πραγματικότητα το βοήθημα αυτό είναι ψίχουλα μπροστά στα δεδουλευμένα που οφείλονται. Ως γνωστόν η εταιρεία ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΕ από τον Νοέμβριο του 2011 σταμάτησε να καταβάλει τους μισθούς παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών με αποτέλεσμα να χρωστάει έως και 18 μήνες δεδουλευμένων καθώς και αποζημιώσεις σε περίπου 150 άτομα.

Είναι υποκρισία να μην μπορούν να βρεθούν τα χρήματα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει τις «φιλεργατικές» ρυθμίσεις που προώθησε στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Να εκδοθεί διαταγή πληρωμής σε βάρος της περιουσίας του κλινικάρχη Χριστοφορίδη και να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Η ίδια η κυβέρνηση να σταματήσει να πληρώνει ιλιγγιώδη ποσά για το χρέος. Μόνο το 2017 πλήρωσε 17 δις ευρώ σε τόκους για ένα χρέος που μεγαλώνει μέσα από τα παλιά και νέα μνημόνια.

       Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να γυρίσουν οι απολυμένοι στις δουλειές του ,να ανοίξουν οι κλινικές που έβαλαν λουκέτο. Βάζουμε μπροστά το αίτημα για κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να πληρώνουν το προσωπικό τους, για να ζήσουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και να ενισχυθεί το ΕΣΥ. 
        


...ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

mail.asky@gmail.com                                                                                                                     http://askyg.blogspot.com                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου