Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Όλοι στην κλαδική απεργία την Τρίτη 25 Απρίλη

ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο αφού στην Μάλτα συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ για όλο το πλέγμα των νέων επιθέσεων σε βάρος της εργατικής τάξης.
Ξεχωριστή θέση σε αυτές τις επιθέσεις είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Η ΔΕΗ και το ξεπούλημα της μπαίνουν στην πρώτη γραμμή και μαζί με το νερό (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) δίνουν άμεσο χτύπημα σε βασικά κοινωνικά αγαθά που έχουμε ανάγκη. 

Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και μετά το 2019, με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Σαν κερασάκι στην αντεργατική λαίλαπα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι αν πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους και το επιτρέψουν η τρόικα και οι δανειστές, ίσως δώσουν κάποια ψίχουλα με αντίμετρα.

Στον κλάδο μας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι στον αέρα, ενώ η ΟΣΝΙΕ έχει εναποθέσει τις ελπίδες για κλαδική ΣΣΕ στη δικαστική απόφαση για τη σύμβαση με τον ΣΕΚ που έχει ήδη λήξει. Μετά από μήνες απραγίας, την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο εφετείο προκήρυξε κλαδική απεργία. Να γίνει η 24ωρη κλαδική απεργία την Τρίτη 25 Απρίλη ημέρα πολύμορφων κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουμε τα κλαδικά μας αιτήματα, ενώνοντας τις επιμέρους αντιστάσεις που υπάρχουν σε μια σειρά από χώρους στην ιδιωτική υγεία. Να κλιμακώσουμε τη μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την πάλη ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις. Ας μη μείνουμε στη συγκέντρωση στο Εφέτειο.


Να οργανώσουμε απεργιακές φρουρές σε όλες τις κλινικές
Συγκέντρωση Τρίτη 25/04 στις 09.00 στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Να γίνει ανοιχτό συντονιστικό σωματείων και εργαζομένων του κλάδου για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και την ημέρα της απεργίας να γίνει ξανά ανοιχτό συντονιστικό για την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Πρωτομαγιά θα βαδίσουμε πλάι-πλάι με τους πρόσφυγες, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον ρατσισμό και τις απόπειρες της Χρυσής Αυγής να ξαναστήσει τάγματα εφόδου. Θα ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο σύστημα που γεννάει όλες αυτές τις βαρβαρότητες, για έναν κόσμο χωρίς μνημόνια και φτώχεια, χωρίς βόμβες και φράχτες.

1 Μάη
Καλούμε στο Μουσείο-Πολυτεχνείο στις 10.30 και από εκεί θα βαδίσουμε στο Σύνταγμα διεκδικώντας να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της εργατικής τάξης και της Αριστεράς σε αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη πανεργατικής απεργίας! Τώρα που τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση νομοθέτησή τους, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής!
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου