Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση για το 17ο συνέδριο της ΟΣΝΙΕ

 
Ξεπέρασαν κάθε όριο οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του απερχόμενου προεδρείου της ΟΣΝΙΕ. Στο 17ο έκτακτο συνέδριο της ομοσπονδίας για αρχή έβαλαν μπράβους να φυλάνε την αίθουσα του συνεδρίου, μιας και θα ήταν σύμφωνα με αποφασή τους ένα συνέδριο "κλειστού τύπου(!)" και αφού σύνεδροι και συνάδελφοι εργαζομενοι στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας επιχείρησαν να απομακρύνουν τους μπράβους για να ανοίξει η αίθουσα για όλους, στη συνέχεια ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος Γκλεζάκος κάλεσε την αστυνομία στο χώρο του συνεδρίου! Συνεχίζοντας την παράδοση του εκλεκτού των εργοδοτών και προερχόμενου από τον κλάδο μας εργατοπατέρα Παναγόπουλου, ήθελαν να απαγορεύσουν στους εργαζόμενους, για τους οποίος υπάρχουν τα συνδικάτα, να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες τους!
Το συνέδριο δεν έγινε ποτέ, αφού το απερχόμενο προεδρείο δεν μπήκε στην αίθουσα παρά μόνο για να γίνει εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και οι αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση. Ήδη βέβαια από πριν το συνέδριο είχε διαφανεί αυτή τους η πρόθεση και είχαν εκφραστεί με τις ίδιες ιδιοκτησιακές πρακτικές, μην ενημερώνοντας επίσημα όλα τα σωματεία για το συνέδριο (το σωματείο του Γηροκομείου το έμαθε κατά τύχη, και βρήκε και την ομοσπονδία κλειστή την προτελευταία μέρα κατάθεσης των νομιμοποιητικών!).  Στις αρχαιρεσίες μάλιστα το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Γκλεζάκος, μαζί με πρώην μέλη της ΠΑΣΚΕ που πλέον δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, είχε το όνομα «Ταξική Ενότητα»! Το απερχόμενο προεδρείο που είχε καθαιρεθεί από την πλειοψηφία του ΔΣ, δεν ήθελε να γίνει καμία συζήτηση στο συνέδριο για την προδοτική σύμβαση εργασίας, που, παράτυπα και σε αντιπαράθεση με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, είχε υπογράψει με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων κλινικών τον Ιούλιο του 2012. 
Δυστυχώς, ούτε η παράταξη του ΠΑΜΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ στην αρχή μπήκε στην αίθουσα του συνεδρίου και μαζί και με τη δική μας παρουσία συμπληρώθηκε το 1/3 των αντιπροσώπων ώστε να ξεκινήσει σύμφωνα με το καταστατικό το συνέδριο, στη συνέχεια δέχτηκε σιωπηλά τις παράλογες απαιτήσεις του απερχόμενου "προέδρου" καλώντας όσους δεν είναι σύνεδροι να αποχωρήσουν από την αίθουσα, με το φόβο μήπως το απερχόμενο προεδρείο δεν αναγνωρίσει το συνέδριο... Στο τέλος η παράταξη του ΠΑΜΕ, μετά από συνεννοήσεις στους διαδρόμους του ξενοδοχείου με την “Ταξική Ενότητα” συναίνεσε σιωπηλά στο να γίνουν μόνο οι αρχαιρεσίες και όχι συνέδριο, ακυρώνοντας και τις αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί από το σώμα, όπως τη συμμετοχή του ΣΕΙΝΑΠ στο συνέδριο (που είχε αποκλειστεί με πρόφαση γραφειοκρατικούς λόγους).
Σε όλη αυτή τη διαδικασία - παρωδία έγιναν προσπάθειες να αποκλειστεί η παράταξή μας από το συνέδριο, καθώς φαίνεται ότι η παρουσία μας είναι που ενοχλεί περισσότερο τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της «Ταξικής Ενότητας». Παρά τις αντιξοότητες, η παράταξή μας σε συνεργασία με την Α.ΝΟ.ΣΥΑ, ανεξάρτητη παράταξη από το Ωνάσειο, συγκρότησε ψηφοδέλτιο και κατέλαβε μια έδρα στο νέο ΔΣ της ΟΣΝΙΕ. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στη συκοφαντική ανακοίνωση που έβγαλε η «Ταξική Ενότητα» αμέσως μετά το συνέδριο …πρωταγωνιστούμε! Πιστοί στην προσφιλή τους τακτική οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της «Ταξικής Ενότητας», εξέδωσαν άλλη μια χυδαία γκεμπελίστικη ανακοίνωση γεμάτη ψέματα και συκοφαντίες. Δεν έχει κανένα νόημα να απαντήσουμε στο παραλήρημά τους, που καταλήγει στο να ειρωνεύονται ακόμα και τους αστυνομικούς που οι ίδιοι κάλεσαν στο συνέδριο! Είμαστε σίγουροι ότι πια δεν τους πιστεύει κανείς. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πλέον και στα επιχειρησιακά σωματεία εμφανίζονται συνδικαλιστές και παρατάξεις που παίρνουν θέση απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της συνδιαχείρισης και της συναλλαγής που οι συνδικαλιστές της «Ταξικής Ενότητας» εκπροσωπούν. Τέτοια παράταξη είναι και η Α.ΝΟ.ΣΥΑ με την οποία συνεργαστήκαμε στο 17ο συνέδριο. Όσο για τους χυδαίους χαρακτηρισμούς απέναντι στους συναδέλφους της Α.ΝΟ.ΣΥΑ, ας αναζητήσουν οι συνάδελφοι της «Ταξικής Ενότητας» στο δικό τους ψηφοδέλτιο εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως Χρυσή Αυγή στο χώρο δουλειάς τους! 
Από όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο έγινε ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη νέα διοίκηση της ΟΣΝΙΕ, στην οποία η “Ταξική Ενότητα” έχει απόλυτη πλειοψηφία. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Σε ό, τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές στο εσωτερικό της ομοσπονδίας μας! Θα δώσουμε τη μάχη με όλους τους συναδέλφους για το ξέσπασμα νικηφόρων αγώνων από τα κάτω στους χώρους δουλειάς, τη συγκρότηση κινήματος στον κλάδο που θα επιβάλει την υπογραφή ΣΣΕ με τους μισθούς και όλα τα δικαιώματα της σύμβασης του 2009 σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΟΣΝΙΕ, τη συμμετοχή του κλάδου μας στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες ενάντια στη χούντα κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ!
 
Η κατάντια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δε μας αγγίζει...
...Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα μαζικό, μαχητικό, ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου