Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη - Ενάντια στον Πόλεμο και την Ακρίβεια Αυξήσεις στους μισθούς – Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Ιδιωτική Υγεία

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

                               Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη – 

11 πμ Πλατεία Κλαυθμώνος (Προσυγκέντρωση 10.30 Υπουργείο Εργασίας)

Ενάντια στον Πόλεμο και την Ακρίβεια

Αυξήσεις στους μισθούς – υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Στις 6 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, αποτέλεσμα της σύγκρουσης των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-Ρωσίας.  Ταυτόχρονα απεργούμε ενάντια στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τα αφεντικά, που έχουν κηρύξει τον δικό τους πόλεμο στις εργάτριες και τους εργάτες.

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Ιδιωτική Υγεία. Τα αφεντικά στην Ιδιωτική Υγεία κάνουν πάρτι με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου να σημειώνουν κέρδη ρεκόρ. Χαρακτηριστικά το ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ανακοίνωσε για το πρώτο 9μηνο του 2021 τζίρο 169,5 εκατ. ευρώ, έναντι 139,7 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (αύξηση 21,3%) και κέρδη πριν από τόκους και φόρους ύψους 17 εκατ. ευρώ έναντι 5,7 εκατ. ευρώ του 2020 (αύξηση 210,3%) . Η κερδοφορία αυτή οφείλεται στην κερδοσκοπία την περίοδο της πανδημίας με τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊ


ό, στην εκτίναξη των χειρουργείων που αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και στον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία. Ο Υπουργός Υγείας Πλεύρης υπόσχεται νέα δώρα στους κλινικάρχες με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που έχει βάλει σαν στόχο. 

Την ίδια ώρα οι μισθοί μας είναι παγωμένοι, δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση από το 2016 επειδή οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν, στον κλάδο σαρώνουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίες, οι ελλείψεις προσωπικού και οι μισθοί με 600 ευρώ ενώ ο Μητσοτάκης έδωσε αύξηση 2% (13 ευρώ) σε αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Για εξοπλισμούς, ραφάλ και φρεγάτες όμως η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλάει δισεκατομμύρια την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι ζούμε με ψίχουλα. Η Ελλάδα πλέον έρχεται πρώτη σε στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα όμως έχει άλλες δύο θλιβερές πρωτιές, αυτήν των θανάτων (27 χιλ.) από covid σε αναλογία με τον πληθυσμό και αυτήν για την ακρίβεια με το ύψος του πληθωρισμού να καλπάζει και τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης να εξαφανίζει το εργατικό εισόδημα.

Στις 6 του Απρίλη διαδηλώνουμε και ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και διεκδικούμε την ανατροπή του και την ανατροπή του μαζί με τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ από τα πετρέλαια Καβάλας και την Cosco και την efood.  Για να κερδίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά παντού, με δικαιώματα και αυξήσεις. Και για να υπερασπίσουμε τα συνδικάτα μας και το δικαίωμα στην απεργία

 

Γι’ αυτό οργανώνουμε κάθε χώρο δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Με Γενικές συνελεύσεις παντού, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις για να οργανώνουμε την μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια. 

Μπορούμε να κάνουμε τη γενική απεργία στις 6 Απρίλη δύναμη για την ανατροπή της καταστροφικής κυβέρνησης της ΝΔ  και για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τον πόλεμο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

mail.asky@gmail.com     http://askyg.blogspot.com            

                               Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου