Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Απολύσεις και απειλητικές συμπεριφορές από τη διοίκηση του "Λευκού Σταυρού" προς τους εργαζόμενους

 Την Πέμπτη 17/02/2022 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση της ΑΣΚΥ Ιδιωτικής Υγείας στην Ιδιωτική Κλινική Λευκός Σταυρός. Η εξόρμηση έγινε μπροστά στην απεργία την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μάρτη ενάντια στις σεξιστικές διακρίσεις και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην οποία ήδη καλούν μία σειρά από συνδικάτα. 

Η ΑΣΚΥ οργανώνει σχετική εκδήλωση - συζήτηση την 1η Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη & 3ης Σεπτεμβρίου) με ομιλήτρια την Μαρία Στύλλου συγγραφέα του βιβλίου "Η Πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών". Στον κλάδο μας είχαμε πρόσφατα το περιστατικό με την καταγγελία εργαζόμενης ιατρού για απόπειρα βιασμού από τον κλινικάρχη της ψυχιατρικής κλινικής Σινούρη στην Κηφισιά. Η ΑΣΚΥ οργάνωσε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την κλινική.

Στην κλινική Λευκός Σταυρός έγιναν καταγγελίες  στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας για απολύσεις και απειλητικές και εκδικητικές συμπεριφορές από την Διοίκηση της Κλινικής προς εργαζόμενους. Όπως αναφέρει ψήφισμα που μέχρι τώρα έχουν συνυπογράψει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν. Γεννηματάς, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα , και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά 

''Η διοίκηση του Λευκού Σταυρού προχώρησε στην απόλυση 2 συναδέλφων από τμήμα που υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού, χωρίς καμία απολύτως ένδειξη ανεπάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων των εργαζομένων.

Επίσης σε συνάδελφο ο οποίος έχει εκλεγεί αντιπρόσωπος στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ από τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Κέντρων και Γηροκομείων Αθήνας (7-11/12/2021) ,  επιδόθηκε από την Διεύθυνση της κλινικής ,  έγγραφη επίπληξη με την σημείωση «με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος» , για τη μη παρουσία του στην εργασία κατά την 26η Ιανουαρίου 2022, ημέρα που είχε κηρυχθεί ως αργία λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Επιπλέον η επίπληξη στον συνάδελφο έγινε, παρότι ο ίδιος είχε ενημερώσει με σχετικό έγγραφο από την Πολιτική Προστασία για την αντικειμενική αδυναμία  προσέλευσης του στην εργασία, τη συγκεκριμένη ημέρα. Επομένως το έγγραφο επιδόθηκε στον εργαζόμενο έχει χαρακτήρα καθαρά απειλητικό.

Για τις ημέρες 25η και 26η Ιανουαρίου, ασκήθηκαν πιέσεις σε εργαζόμενους να παραβρεθούν στην εργασία τους, παρά την αντικειμενική και αναγνωρισμένη από την Πολιτεία, δυσκολία της κατάστασης θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα τους. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν επιπλήξεις και μειωτικές συμπεριφορές προς εργαζόμενους που τελικά δεν κατόρθωσαν να μεταβούν στην Κλινική, τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε να σταματήσει κάθε απόπειρα συνδικαλιστικής δίωξης προς τον συνάδελφο. Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι απειλές στους εργαζόμενους στην κλινική Λευκός Σταυρός’’.

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών Ιδιωτικής Υγείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου