Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 26 Νοέμβρη – 11 πμ Πλατεία Κλαυθμώνος ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

 Βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών λόγω Covid 19 στην Θεσσαλονίκη, στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει την πανδημία μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία αποκλειστικά για Covid ενώ παίζει παιχνίδια με τους κλινικάρχες τζογάροντας με τις ζωές όλων μας.

Μάλιστα ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, γίναμε μάρτυρες ενός παζαριού μεταξύ της κυβέρνησης και των φίλων της των κλινικαρχών για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μάλιστα με γενναιόδωρη αποζημίωση.  Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει δώρα εκατομμύριων στα αφεντικά της Ιδιωτικής Υγείας. Οι κλινικάρχες που μεχρι πρόσφατα δεν εξυπηρέτησαν ούτε ένα περιστατικό covid πήραν δώρο 30 εκατ.€, διπλασίασαν τα νοσήλια, απορρόφησαν με το αζημίωτο τους ασθενείς που είχαν προγραμματίσει να χειρουργηθούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο αλλά το χειρουργείο τους ακυρώθηκε όπως και το 80% των επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, πήραν δώρο νέες φοροελαφρύνσεις λόγω κατάργησης του clawback και του rebate, τους δόθηκε δικαίωμα για επέκταση μέχρι και 40% των ΜΕΘ με το ίδιο προσωπικό και στήσανε ένα παρτυ κερδοσκοπίας με τα προληπτικά τέστ για τον κορονοϊό.  

Όμως όχι μόνο δεν γίνεται επίταξη από την κυβέρνηση όπως θα έπρεπε, αλλά οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών.  Στους χώρους μας είναι συχνό φαινόμενο να μην γίνονται προληπτικά τεστ στους συναδέλφους ενώ ταυτόχρονα εκτελούνται ημερησίως εκατοντάδες τεστ με σκοπό το κέρδος της κάθε επιχείρησης. Υπάρχουν κλινικές μεταξύ των οποίων και η “ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ” στην Θεσσαλονίκη που “επιτάχθηκε”, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο το 2020. Στην “Euromedica Κυανους Σταυρός” που είναι η δεύτερη κλινική που “επιτάχθηκε” ,με το αζημίωτο, οι συνάδελφοι έχουν επανειλλημένα προχωρήσει σε απεργίες για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδας “γίναμε και μάρτυρες σκηνών με απεσταλμένους των κλινικών να κάνουν διαλογή ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. “

Σαν να μην φτάνουν αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί ακάθεκτη. 

Ο Βρούτσης κατεβάζει αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, επιτίθεται στα συνδικάτα, φακελώνει τους συνδικαλιστές και βάζει εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.

Στις προκλήσεις αυτές από τα αφεντικά της Ιδιωτικής Υγείας και την κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουμε απεργιακά ! H πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη είναι καρπός της στάσης εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία στις 12/11 και των συγκεντρώσεων για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου που σπάσανε την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναρθροίσεων.

ΤΩΡΑ να απαιτήσουμε την κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και των διαγνωστικών κέντρων για να μπουν στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Είναι απαράδεκτο να τους αφήνει η κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν βάζοντας τα κέρδη πάνω απο την υγεία. Αντίθετα η κρατικοποίηση τους και η ένταξη τους στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό θα δώσει πολύτιμη βοήθεια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που στενάζει τώρα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΑΣΚΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου